Vikend inspiracija za burrito

Sastojci za burrito:

  • tortilje
  • pileća prsa
  • šampinjoni, paradajz, krastavac, malo ljubičastog luka i glavica zelene salate
  • konzervisani grah i kukuruz
  • cheddar sir
  • maslinovo ulje, sojin umak i kašika origana

Za preliv:

  • 180 g grčkog jogurta
  • čeno bijelog luka
  • maslinovo ulje, dimljena paprika, so i biber

Priprema:

Piletinu isijecite na manje kockice i prelijte s maslinovim uljem i dvije kašike sojinog umaka, te začinite origanom. Pustite da se piletina kratko marinira dok pripremite ostale sastojke. Šampinjone očistite i isjeckajte. Operite zelenu salatu, odvojite listove i posušite ih. Luk isijecite na tanke kolutove, a paradajz na sitne kockice. Operite krastavac i isijecite ga na kriške, a ocijedite grah i kukuruz.

Pomiješajte grčki jogurt s maslinovim uljem, dodajte kašičicu dimljene paprike i isjeckan bijeli luk. Posolite, pobiberite i dobro promiješajte sastojke.

Na zagrijanoj tavi pecite piletinu 4 do 5 minuta uz stalno miješanje, pa je odložite sa strane. Na istoj tavi dinstajte šampinjone 5 minuta, pa ih sjedinite s piletinom i pripremljenim prelivom.

Kratko zagrijte tortilje i dodajte im pripremljeni nadjev i izrendani cheddar sir. Formirajte burrito i poslužite.

Prijatno!