Vikend inspiracija za Teletinu u umaku od senfa

Sastojci:

  • 6 telećih šnicli
  • 200 g kuhane riže
  • 100 g brašna
  • 30 g putera
  • 3 čena bijelog luka
  • 2 kašike mljevene crvene paprike
  • 1 crni luk
  • 1 mrkva
  • 1 kašika senfa
  • sjeckani peršun
  • so i biber

 

Pomiješajte brašno i crvenu papriku, pa ispohujte teleće šnicle.

Otopite puter na srednje jakoj vatri i pecite šnicle oko 10 minuta, dok ne budu fino zapečene sa svake strane.

Izvadite ih na tanjir, a u tavu dodajte sitno sjeckani crni i bijeli luk, senf i ribanu mrkvu. Dinstajte par minuta, zatim vratite šnicle u tavu i ostavite da upiju aromu.

Pospite svježim peršunom i poslužite uz kuhanu rižu.

Prijatno!