Vikend inspiracija za Teletinu u umaku od senfa

Vikend inspiracija za Teletinu u umaku od senfa

Sastojci:

6 telećih šnicli

5 kašika brašna

2 kašike crvene paprike

3 češnja bijelog luka

1 luk

1 mrkva

1 kašika senfa

3 kašike maslaca

2 kašike peršuna

So i biber

 

Priprema:

Pomiješajte brašno i crvenu papriku pa u tu mješavinu uvaljajte šnicle sa svih strana. Maslac otopite na tavi i počnite peći šnicle. Kada se meso zapeče sa svih strana, izvaditi ga na tanjir, a na maslac dodate sitno sjeckani luk i ribanu mrkvu. Kada se luk proprži, dodajte sitno sjeckani bijeli luk i senf. Kratko pirjajte pa dodajte malo vode i promiješajte. Kuhajte kratko, a zatim vratite meso i pustite da se pirja. Za to vrijeme skuhajte rižu. Kada je sve spremno poslužite toplo jelo posuto svježim peršunom. Prijatno!