Upoznajte crnu rižu

Crna riža je prava zvijezda među žitaricama! Njena intenzivna, tamna boja potiče od pigmenta koji je prisutan i u borovnicama, grožđu i jagodama, i predstavlja jak antioksidans koji povoljno utiče na organizam.

U odnosu na bijelu, crna riža se odlikuje bogatijim, orašastim okusom i čvršćom teksturom. Dok se bijela riža često podvrgava procesu pripreme koji umanjuje njena hranjiva svojstva, crna riža zadržava svoje slojeve klica i opni čuvajući svoju punu nutritivnu vrijednost.

Idealno se kombinuje u različitim recepturama i na svakoj trpezi postaje autentičan dekorativni detalj.

Uvrstite je u svoje omiljene recepte

Crna riža donosi egzotične kombinacije okusa i jednostavno se priprema, zato izdvajamo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u svoju kuhinju.

Salate – crna riža je odličan dodatak hladnim salatama. Kombinujte je sa povrćem kao što su grašak, cherry paradajz i avokado, uz dodatak lješnjaka i svježeg začinskog bilja i prelijte dresingom od maslinovog ulja i limunovog soka.

Rižota – čvrsta tekstura i orašaste arome crne riže savršeno se slažu sa morskim plodovima, povrćem ili pečurkama, dajući bogat i kremast okus.

Sushi – crna riža sushi rolnicama daje poseban šarm. Kombinujte je sa svježom ribom, povrćem i avokadom, uz dodatak soja sosa ili kavijara za autentičan okus azijske kuhinje.

Poslastice – za savršen desert, kuhajte rižu sa kokosovim mlijekom, šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Dodajte borovnice, mango i banane, i uživajte u slatkim zalogajima.

Prilozi – poslužite je uz pečeni losos, piletinu na žaru ili goveđi steak. Za potpuni hedonistički doživljaj, specijalitete sa crnom rižom uparite sa suhim bijelim vinom Château Mont-Pérat koje će osvježiti cjelokupno iskustvo citrusnim aromama, sa blagim tragovima bibera u pozadini.

Prepusite se jedinstvenom okusu crne riže i pronađite savršen način da je uvrstite u svoje kulinarske avanture.