Kako upariti voće i čokoladu?

Čokolada i voće donose posebnu harmoniju okusa zahvaljujući savršenom skladu slatkih i osvježavajućih nota u svakom zalogaju.  Zato smo za tebe u ovom tekstu pripremili nekoliko savjeta, uz koje će uživanje u ovom neodoljivom spoju biti još potpunije.

Crna čokolada

Crna čokolada posjeduje visok sadržaj kakaoa, a njena gorčina se dobro slaže sa blago kiselim i slatkim voćem poput narandže, predstavljajući klasičan spoj koji nikada ne izlazi iz mode. Uravnotežen kontrast citrusnih nota nadopunjuje intenzivne tonove kakaoa u mnogim receptima za sladolede, mafine, biskvite i nadjeve. Pored narandže, i sočne višnje su dobar pratilac crne čokolade zbog svoje arome, naročito u pripremi museva, tarta, torti i pralina.

Mliječna čokolada

Kremasta tekstura mliječne čokolade se slaže sa voćem koje ima blag i prirodno sladak okus. Probaj je sa bananama, u poslasticama kao što su torte i kolači, ili u nadjevu za palačinke i vafle i osjeti beskompromisan užitak. Ukoliko si ljubitelj orašastih plodova, upari mliječnu čokoladu sa lješnjacima i bademima koji dodaju hrskavost i zemljane note, bilo da se kombinuju u kremastim namazima, brownie kolačima ili musli pločicama.

Bijela čokolada

Za razliku od crne i mliječne čokolade, bijela čokolada pravi se od kakao putera i poznata je po svojoj posebnoj slatkoći. Najbolje se slaže s orašastim i bobičastim voćem koje ima izraženu kiselost poput malina i borovnica, jer ovaj spoj pruža skladan, osvježavajući balans.

Bilo da se odlučiš za tamnu, mliječnu ili bijelu čokoladu, svaka od njih će u društvu odabranog voća iskazati svoj raskošni okus i nagraditi te poslasticama kojima ćeš se uvijek rado vraćati.  Zato probaj da otkriješ svoj omiljeni način za njihovo uparivanje i pripremi se za  uživanje u slatkim trenucima.