Vikend inspiracija za lazanje s povrćem

Sastojci:

De Angelis svježa tjestenina za lazanje

750 ml umaka od paradajza

250 g ricotta sira

200 g šampinjona

150 g mozzarelle

1 tikvica

2 mrkve

1 crvena paprika

2 kašike sosa Pesto alla Genovese

1 kašika maslinovog ulja

vlašac

bešamel

 

Zagrij ulje u tavi pa dodaj gljive, tikvice, mrkvu i papriku. Dinstaj pet minuta, povremeno miješajući, pa dodaj umak od paradajza, te kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta.

Pomiješaj pesto i ricottu. U posudu za pečenje rasporedi dvije kašike umaka od povrća pa na to poslaži listove lazanja. Rasporedi po njima pola smjese s ricottom i dio umaka od povrća, dodaj mozzarelu pa posloži listove za lazanje preko. Ponovi postupak završavajući listovima za lazanje, prelij bešamel umakom i pospi mozzarellom.

Pokrij folijom i peci 30 minuta na 190°C, a zatim ukloni foliju pa peci još 20 minuta.

Prijatno!