Vikend inspiracija za Hadžijski ćevap

Sastojci:

500 gr teletine bez kosti

2 krompira

2 paprike crvena i žuta

1 mrkva

3 čena bijelog luka

1 glavica crvenog luka

1 kašika peršuna

1 kašika celera

200 gr gljiva

500 ml gotovog temeljca

1 kašika ajvara

So i biber

 

Priprema:

Meso i povrće očistite i izrežite na kockice. Prvo propržite meso sa lukom kako bi pustili svoje sokove, u to postepeno dodajite ostalo povrće uz konstantno mješanje. Dinstajte uz postepeno dodavanje temeljca. Pred kraj dodajte ajvar i alevu paprika, promješajte i dodajte začine po želji. Pripremljenu smjesu sada prebacujemo u pekač, Po kutlaču smjese stavite u papir za pečenje i zavežite. U pekač naspite 1 šolju vode i stavite nekih 20-30 minuta da se zapeče u rerni. Vaš Hadžijski ćevap je spreman! Servirajte ga obavezno tako u papiru na tanjir. Svako će sebi odvezati svoj ćevapčić i uživati u jelu. Prijatno !!!