Vikend inspiracija za Irski gulaš

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta

450 g junećeg vrata isjeckanog na kockice

300 ml mesnog temeljca

75 g brašna

2 krompira

2 mrkve

2 kašike vrhnja za šlag

1 žumanjak

1 luk

1 čajna kašika koncentrata paradajza

1 čajna kašika umaka Worcestershirea

lovorov list

grančica timijana

ulje

so i biber želji

Priprema:

U zdjelici pomiješajte 60 g brašna, prstohvat soli i bibera. U smjesu dodajte juneći vrat izrezan na kockice i dobro ih pobrašnite.

U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite meso dok ne dobiju lijepu smeđu boju sa svih strana. Na preostaloj masnoći prepirjajte nasjeckani luk i mrkve dok ne omekšaju.

Dodajte preostalo brašno i zalijte mesnim temeljcem. Dobro sve promiješajte kako biste uklonili eventualne grudvice.