Vikend inspiracija za Irski gulaš

Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
450 g junećeg vrata isjeckanog na kockice
300 ml mesnog temeljca
75 g brašna
2 krompira
2 mrkve
2 kašike vrhnja za šlag
1 žumanjak
1 luk
1 čajna kašika koncentrata paradajza
1 čajna kašika umaka Worcestershirea
lovorov list
grančica timijana
ulje
so i biber želji
Priprema:
U zdjelici pomiješajte 60 g brašna, prstohvat soli i bibera. U smjesu dodajte juneći vrat izrezan na kockice i dobro ih pobrašnite.
U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite meso dok ne dobiju lijepu smeđu boju sa svih strana. Na preostaloj masnoći prepirjajte nasjeckani luk i mrkve dok ne omekšaju.
Dodajte preostalo brašno i zalijte mesnim temeljcem. Dobro sve promiješajte kako biste uklonili eventualne grudvice.