Zelena pijaca

Naš odjel voća, povrća, organskog voća i povrća i začinskog bilja nosi naziv „zelena pijaca“baš zbog toga što u njoj možete pronaći omiljene boje svježeg voća i povrća, a sve što je potrebno jeste da ih poželite i pružite ruku. Tog trenutka, otkrićete raskošni svijet vitamina i nutrijenata koji se spaja u jedinstvenom okusu plodova koje biramo sa ljubavlju, vodeći računa o njihovom kvalitetu bez obzira na to da li potiču sa domaćih njiva i voćnjaka ili dalekih tropskih destinacija.

Mi znamo da iskrena ljubav ka prirodnom zahtijeva i veliku ozbiljnost. Zato je odjel voća i povrća sinonim za svježinu pa nikada ne morate brinuti o vremenu – sve što u njemu zateknete uvijek je svježe kao da je tek ubrano. Naš odjel voća i povrća vas spremno čeka, a vaše je samo da poželite i pronađete ono što volite.

U NAŠOJ „BAŠTI“ PRONAĐITE BIO VOĆE I POVRĆE

U našoj BIO bašti možete pronaći više vrsta organskog voća i povrća, pakovano ili rinfuzno. Artičoka, avokado, banana, jabuka, karfiol romanesko, tikvica, prasa, nar, komorač, kivi, keleraba, luk, tikva, začinsko bilje i šitake gljive, samo su dio naše bio ponude.

100% PRIRODNI PROIZVODI
Kako u toku proizvodnje, tako i u svim fazama obrade koriste se sredstva isključivo prirodnog ili mineralnog porijekla: isključena je upotreba đubriva, pesticida, herbicida, medicinskih proizvoda i sintetičkih hemijskih konzervansa.

GMO FREE
Biološka poljoprivreda isključuje upotrebu genetski modifikovanih organizama (GMO).

ČISTIJE I ZDRAVIJE OKRUŽENJE
Tehnike biološke poljoprivrede poštuju životnu sredinu i njenu ravnotežu; ograničavaju zagađenje vazduha i vode, izbjegavaju prekomjernu eksploataciju prirodnih resursa i eroziju zemljišta, sprečavaju izumiranje korisnih organizama, čuvaju biodiverzitet u životnoj sredini.

PLODNIJA ZEMLJA
Upotreba BIO materija i korišćenje odgovarajućih poljoprivrednih tehnika koje ne eksploatišu zemljište intenzivno, poboljšavaju uslove zemljišta i osiguravaju očuvanje prirodne plodnosti. Zdrava tla rađaju zdrave plodove.

VIŠE PAŽNJE O ZDRAVLJU
Iz perspektive koja kvalitet hrane vidi kao izvor blagostanja, biološka proizvodnja predstavlja mogućnost sigurnijeg izbora u smislu garancije i pozitivnog uticaja proizvoda na zdravlje.

ZAŠTITA PROIZVOĐAČA
Biološka poljoprivreda garantuje zdraviju životnu sredinu za one koji žive i rade na selu.

PODSTICANJE ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA
Bio poljoprivreda nije povratak u prošlost: proizvodni sistemi i tehnike koje se mogu koristiti su rezultat novog profesionalizma i stalne posvećenosti dobijanju zdravih i kvalitetnih proizvoda, minimizirajući uticaj na životnu sredinu.

KONTROLE I GARANCIJE U SKLADU SA ZAKONSKIM REGULATIVAMA
Bio poljoprivreda je u Europskoj Uniji regulisana propisima koji se uglavnom odnose na pravila proizvodnje, obilježavanje, sistem kontrole i sertifikacije, uvoz iz zemalja koji nisu članice EU i važi za sve zemlje Europske Unije.