Gracioznost i prefinjenost u bocama

Piće koje posjeduje tradiciju i istoriju staru 8000 godina. Svako vino iz naše vinoteke i Roof Bara je vrhunskog kvaliteta, a vaše je samo da se prepustite profesionalizmu i uživate u svojoj čašici ovog romantičnog pića.

Predstavićemo vam neke od prvoklasnih vina koje možete pronaći kod nas, a osim toga što sebi možete priuštiti flašu cijenjenog vina, moći ćete ga isprobati i u čaši.

Vino pjenušavo Prosecco Valdobbiadene, Villa Sandi

Čašica ovog vrhunskog vina lijepo će pripremiti vaše nepce za ručak ili večeru. Priuštiće vam osvježavajući užitak, a nesumnjivo je da prosecco sa lokaliteta Valdobbiadene daje neku posebnost ovome vinu. Prozirno pjenušavo vino koje svojim izgledom i bojom podsjeća na zlato sigurno neće razočarati vaša čula. Pomiješani okusi jabuke, korice limete i ugodnih mjehurića, podsjetiće vas na tradiciju i vrijednost ovog vina koje dolazi iz prebogate kulture.

Vino bijelo Chardonnay, Terrezas

Još jedno u nizu vina koje odiše gracioznošću i prefinjenošću. U njemu ćete otkriti fantastične note bijelog cvijeća, jasmina, kruške, breskve i ananasa. Iznenadićete se koliko se ove arome odlično uklapaju u jedno i osvajaju vas svojim specifičnim i jedinstvenim spojem. U pozadini ovog pića kriju se i blage, slatke note vanilije i meda. Toliko okusa uravnoteženih u jedno, odaju utisak obećavajućeg spoja aroma.

Vino crveno Haut Medoc, Chateau du Molin

Elegantno i izražajno, sa aromama maline, crvene ribizle i svježe crne ribizle. Ova mješavina voćnih aroma preklapa se sa crnim biberom, muškatnim oraščićem i mekim taninima. Primamljivi okusi savršeno su izbalansirani i uravnoteženi tako da ćete dobiti pravu rapsodiju okusa. Haut Medoc pravi je primjer dubine kvaliteta koji se čuva godinama.

Kako uskladiti vino sa hranom?

Naša ponuda kvalitetnih vina najbolji je način da upotpunite svoj obrok. Vino i hrana oduvijek su pravili sjajne kombinacije koje su pravi užitak za dušu i tijelo, a evo i nekoliko savjeta kako da na najbolji način uparite ove dragulje iz boce sa slasnom večerom ili ručkom.

  • Zrele sireve uvijek kombinujte sa crvenim odvažnim vinima

Sirevi i vino – Romeo i Julija. Ovaj spoj hrane i pića od davnina je poznat kao idealno sljubljivanje okusa i aroma.

  • Crna vina uz tjesteninu

Zapravo, ne samo da idu dobro uz tjesteninu nego se odlično slažu i u tjestenini. Ova kombinacija, tjestenina + vino podsjetiće vas na pravu italijansku kuhinju.

  • Aromatizovana vina s izraženom punoćom okusa uz morske plodove

Naspite sebi čašu slatkastog vina, punog okusa, poslužite ga uz morske plodove i gledajte oduševljene reakcije!

  • Desert obavezno poslužiti sa čašom vina

Bitno je napomenuti da kod kombinovanja vina i hrane treba paziti na ravnotežu kiselosti i slatkoće. Tako ćete prema slatkoći ili kiselosti svog deserta birati koje vino poslužiti – slatko i raskošno ili suho i prefinjeno.