Nedoljive slatke tajne

Ljubav prema kolačima stvara se u najranijem djetinjstvu, kada su naše mame i bake svojim vještim rukama pravile najslasnije baklave, krempite, šampite… To su poslastice koje imaju dušu, okus ljubavi, bezbrižnog djetinjstva i sreće, a koje možete pronaći i u našoj slastičarni. Upoznajte naš odjel slastičarne koji je mješavina tradicionalne i moderne, ali domaće, pripreme torti i kolača.

Koja je tajna naše neodoljivosti?

Naše vrijedne kolege pripremi poslastica pristupaju profesionalno, s mnogo pažnje i preciznosti. Takođe, tu je tradicionalni, ali i moderni pristup pripremi kolača i torti. Na jednom mjestu možete pronaći raznovrsne poslastice, a ono što je najvažnije za naglasiti jeste da se sve to radi s mnogo ljubavi, zato je svaki slatkiš poseban na svoj način. Naša slastičarna je mjesto gdje započinju sve slatke priče, koje se završavaju još slađe. Uvjerite se i sami te dozvolite da vam miris domaćih kolača probudi najranija sjećanja na djetinjstvo.

Tradicionalni i nostalgični mirisi

Baklava, krempita, šampita, hrskavi ili sitni kolači – sve su ovo kolači koji podsjećaju na tradiciju. Njihovi recepti se prenose s koljena na koljeno, prave se od praznika do praznika i tako do dan danas. Lijep je osjećaj kada znate da ste sačuvali tradiciju svoje bake ili majke, koja je s osmijehom pripremala ovakve slasne zalogaje. Baš time se vodi i naša slastičarna, jer jedini recept koji uvijek uspijeva je: tradicija + osmijeh + ljubav = savršeni okusi.

Moderne torte za različite proslave

Osim tradicionalnog pristupa, tu je i moderni pristup pravljenju vrhunskih torti koje osvajaju i izgledom i okusom. Torte napravljene od vrhunskih sastojaka kao što su bademi, lješnjaci, Nutella, pistacije, daju neodoljive kombinacije koje vaša nepca moraju osjetiti. Neponovljiva Rosher, osvježavajuća Voćna torta, raskošna Kraljica čokolade, Ledeni vjetar, Grčka i Kinder torta samo su dio poslastica koje se sa velikom ljubavlju pripremaju i koje jedva čekaju da vam ispričaju svoju slatku priču.

Neodoljiva rapsodija okusa – VINO & TORTA

Kako biste upotpunili priču o neodoljivim okusima, predložićemo vam nekoliko ideja o tome koje vino možete kombinovati s tortama.

  • Čokoladne torte, posebno torte od crne čokolade, najbolji okus imaju ako se kombinuju sa crvenim, suhim vinom voćnih nota (Jacob’s Creek).
  • Kremaste torte napraviće savršenu kombinaciju sa slatkastim, pjenušavim, bijelim vinom (Moscato d’Asti, Ca’ Bianca).
  • Voćne torte rado će prigrliti okuse osvježavajućeg proseka (Prosecco).
  • Hrskave torte u kojima se nalazi orašasto voće, svoju dobitnu kombinaciju okusa dobiće u kombinaciji sa srednje slatkim, pomalo voćkastim rizlingom (Blue Light Riesling).