VOLIM zimnicu potražite na policama Crvena jabuka gastro marketa

Kako pripremiti zimnicu? Pitanje je koje muči mnoge domaćice koje se prvi put sa ovim susreću. Ovaj proces možda djeluje kao izazov, odgovornost i ogroman posao, ali ako se držite pravila i imate dobre recepte to može da bude i zadovoljstvo. Sa druge strane, danas, mnogi od nas nemaju vremena za proces pripreme zimnice, zato je tu VOLIM zimnica.

Autentični ukusi, puno vitamina, bez konzervansa i zato zaista vrijedi probati! Posebno smo se za vas potrudili i na police istakli, najkvalitetniju zimnicu VOLIM,  ispunjenu dobrim ukusima.

Ajvar je bogat vitaminom C, koji se nalazi u paprikama, a poboljšava imunitet, kao i cjelokupno funkcioniranje organizma. Bogat je i vitaminom A, kojeg ima u paradajzu, dok patlidžan osigurava potrebnu dozu vitamina B2 i folne kiseline. Bilo da je ljuti ili blagi, često je drag i onima koji ne vole povrće i salate pa na taj način nadoknade vitamine.

Šarena salata je zimnica koja zadovoljava svačiji ukus, a koja će našem organizmu obezbijediti potrebne vitamine i minerale. Tradicionalno je jelo na ovim prostorima, a povrtne vrste možete prilagođavati vlastitom ukusu.

Gotovo da nema kuće u kojoj se ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca, zar ne? Osim što su vrlo ukusni, kiseli krastavci su bogati izvor minerala, sadrže proteine, prehrambena vlakna, što ih čini vrlo zdravom namirnicom. Uz to, sadrže i veliku količinu vode i vrlo malo masnoće pa ih možemo jesti bez straha od gomilanja neželjenih kilograma.

U nekim kulturama, se vjeruje ako muškarac i žena jedu istu cveklu da će se zaljubiti, možda ovaj mit zaživi i kod nas zahvaljujući našoj VOLIM teglici cvekle. Izvor je vitamina, a u sebi sadrži i veoma visok procenat šećera. Međutim, šećer iz cvekle se polako izlučuje nakon konzumiranja i nećete osjetiti nagli “nalet” šećera kao kada pojedete čokoladu.

Ukoliko uživate u začinjenoj hrani, čili papričicama ili feferonima, onda su naše VOLIM feferone pravi izbor za vas. „Vrućina“ u feferonima potiče od tvari kapsaicin, koja dokazano potiče rad metabolizma te sagorijevanje kalorija.

U svakoj teglici koja se nađe na policama Crvena jabuka gastro marketa Marindvor vidi se ljubav, zalaganje i briga o najdražima. Nabavlja se, čisti, sjecka, kuha, kiseli – da bi vas domaći zalogaji radovali pri svakom obroku. To može samo VOLIM zimnica!