Tjestenina s piletinom, špinatom i umakom od vrhnja

Novi vikend donosi novu inspiraciju iz srca grada! Iskoristite predstojeće dane i pripremite finu kremastu tjesteninu sa piletinom, špinatom i umakom od vrhnja. Sve sastojke kao i uvijek, potražite u svom Crvena jabuka gastro marketu Marindvor.

  • 450 g pilećih prsa
  • 350 g tjestenine
  • 200 g baby špinata
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g rendanog sira Parmigiano Reggiano
  • 2 čajne kašike senfa
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • voda od tjestenine
  • so i biber po želji

Najprije pripremite tjesteninu. Stavite je u kipuću slanu vodu i skuhajte. Kad je gotova, ne zaboravite u šoljicu uliti malo vode od kuhane tjestenine, može poslužiti za razređivanje umaka. Zatim krenite s pripremom mesa. Meso narežite na manje kocke, posolite i pobiberite. U dubokoj tavi zagrijte ulje i na njemu propržite meso. Kad je gotovo, odložite ga u zdjelu i krenite s pripremom umaka. Bijeli luk sitno nasjeckajte i lagano propržite u tavi u kojoj ste pripremali meso. Zatim dodajte vrhnje, senf i krupno naribani parmezan. Nakon toga, u tavu dodajte špinat, kuhanu tjesteninu i meso. Pustite da sve zajedno prokuha i začinite solju i biberom.