Pizza
20 Juna 2023
Savjeti
Ovaj vikend inspiracija nam je bila Italija…
Da, pogađaš – donosimo ti recept za pizzu!
Za tijesto je potrebno da razmutiš kvasac u malo tople vode, dodaš šećer i pustiš da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
Ovaj put probaj da koristiš namjensko brašno za pizzu, Stagioni pizza napoletana rossa. Vjeruj nam na riječ – osjetićeš razliku!
U brašno dodaj sol, ulje, dignuti kvasac te, dodajući toplu vodu, umijesi mekano tijesto, i ostavi ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči (cca 30 minuta).
Sastojci
- Suha govedina Simonini Bresaola
- parmezan
- Paradajz pizza sos sa začinima MUTTI
- 100 g narezanih gljiva
- 100 g mrvljene mozzarelle
Priprema
Zagrij pećnicu na 220°C. Poulji lim za pečenje te u njemu razvuci tijesto za pizzu. Dodaj meso i gljive, pospi sirevima i ne štedi na količini nadjeva.
Peci 15-20 minuta i uživaj u pravoj italijanskoj pizzi!
Buon appetito!