Pizza

Ovaj vikend inspiracija nam je bila Italija…

Da, pogađaš – donosimo ti recept za pizzu!

Za tijesto je potrebno da razmutiš kvasac u malo tople vode, dodaš šećer i pustiš da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.

Ovaj put probaj da koristiš namjensko brašno za pizzu, Stagioni pizza napoletana rossa. Vjeruj nam na riječ – osjetićeš razliku!

U brašno dodaj sol, ulje, dignuti kvasac te, dodajući toplu vodu, umijesi mekano tijesto, i ostavi ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči (cca 30 minuta).

Sastojci

  • Suha govedina Simonini Bresaola
  • parmezan
  • Paradajz pizza sos sa začinima MUTTI
  • 100 g narezanih gljiva
  • 100 g mrvljene mozzarelle

Priprema

Zagrij pećnicu na 220°C. Poulji lim za pečenje te u njemu razvuci tijesto za pizzu. Dodaj meso i gljive, pospi sirevima i ne štedi na količini nadjeva.

Peci 15-20 minuta i uživaj u pravoj italijanskoj pizzi!

Buon appetito!