Ukusan i sočan juneći ramstek
Donosimo ti vikend inspiraciju za njegovo veličanstvo ramstek!
Juneći ramstek specijalitet je koji treba pravilno pripremiti. Bitna je, kako dobra marinada, tako i vrijeme pečenja.
U nastavku ti otkrivamo kako pripremiti ukusan i sočan juneći ramstek.
Sastojci:
- 2 juneća ramsteka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 češnja bijelog luka
- malo nasjeckanog ruzmarina
- so
- biber
Priprema:
Pola sata prije pripreme izvadi ramstek iz frižidera i neka stoji na sobnoj temperaturi.
Napravi marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka, ruzmarina, soli i bibera. Dobro utrljaj u ramstek i neka tako stoji oko 20 minuta.
Dobro zagrij tavu i peci meso oko 4 minute sa svake strane. Vrijeme pečenja prilagodi vlastitoj želji, ovisno o tome želiš li slabo, jako ili srednje pečeni ramstek.
Izvadi ga iz tave i pusti ga da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.
Posluži ga uz crno vino Postup Dingač i uživaj!