Ukusan i sočan juneći ramstek

Donosimo ti vikend inspiraciju za njegovo veličanstvo ramstek!

Juneći ramstek specijalitet je koji treba pravilno pripremiti. Bitna je, kako dobra marinada, tako i vrijeme pečenja.

U nastavku ti otkrivamo kako pripremiti ukusan i sočan juneći ramstek.

Sastojci:

  • 2 juneća ramsteka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 češnja bijelog luka
  • malo nasjeckanog ruzmarina
  • so
  • biber

 

Priprema:

Pola sata prije pripreme izvadi ramstek iz frižidera i neka stoji na sobnoj temperaturi.

Napravi marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka, ruzmarina, soli i bibera. Dobro utrljaj u ramstek i neka tako stoji oko 20 minuta.

Dobro zagrij tavu i peci meso oko 4 minute sa svake strane. Vrijeme pečenja prilagodi vlastitoj želji, ovisno o tome želiš li slabo, jako ili srednje pečeni ramstek.

Izvadi ga iz tave i pusti ga da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.

Posluži ga uz crno vino Postup Dingač i uživaj!