Gelato Sammontana – srce i duh italijanske dolce vite

Zamislite da šetate uskim ulicama Toskane, topli sunčevi zraci vam miluju lice dok prolazite pored lokalne slastičarne. U tom trenutku vidite kako vam se smiješi Sammontana, sladoled koji otkriva slatku stranu Italije.

Priča o autentičnom italijanskom gelatu

Sve je počelo u predgrađu italijanskog grada Empolija u Toskani, 1948. godine kada čovjek  po imenu Romeo Banjoli, zajedno sa svojim sinovima, započinje zanatsku prozvodnju najukusnijeg autentičnog italijanskog gelata.

Svojim znanjem i umijećem sa ogromnom pažnjom i ljubavlju, porodica Banjoli poput čarobnjaka, pretvara najfinije sastojke u čaroliju sladoleda koji miluje nepca. Sa pažljivo odabranim svježim voćem, domaćim mlijekom i najkvalitetnijim čokoladama, ovaj gelato je osvojio srca svih koji su ga probali.

San o autentičnom zanatskom gelatu iz male sladoledžinice u predgrađu, postao je najljepša stvarnost. Polako, ali sigurno, tradicija i inovacija su udružile snage i tako je nastala Sammontana, sinonim za kvalitet autentičnog italijanskog sladoleda, prepoznatljivog širom svijeta.

Zadovoljstvo zvano Sammontana

Sammontana je mnogo više od običnog sladoleda – to je priča o jednom snu, porodici, ljubavi i tradiciji. Kada ga probate, osjetićete kako vas obuzima talas slatkog zadovoljstva, u tom trenutku postajete dio italijanske porodice koja vas sa osmijehom na licu poziva da uživate u svakom trenutku. Jer ne zaboravite da Sammontana sa sobom nosi srce i duh italijanske dolce vite. Kada se prepustite ukusu Samontane, osjetićete puls Rima, toplinu Sicilije i šarm Firence.

Spektar ukusa koji osvajaju

Sammontana je sladoled za svačiji okus – bilo da ste ljubitelj klasičnih voćnih rapsodija poput sočne jagode i osvježavajućeg limuna ili neodoljivih kombinacija čokolade, lješnika i karamele. Na vama je da otkrijete koji gelato Sammontana će vas osvojiti!

Neodoljive Sammontana sladolede pronađite u našem Crvena jabuka gastro marketu.