Teleća plećka
02 Augusta 2023
Savjeti
Teleća plećka, uz malo više truda, je jelo savršeno za svaku priliku…
Sastojci:
- Teletina 2.5 kg
- začini po želji
- ulje
- maslac 100 gr
Teletinu mariniraj sa obe strane, u ulju, soli, biberu i svim ostalim začinima koje si odabrao. Stavi ju u pekač, prekrij folijom koju ćeš probušiti na nekoliko mjesta i peci 45min na 220°C. Nakon toga stavi malo maslaca na meso i vrati u rernu, te peci dodatnih sat i po. 15min pred kraj možeš da dodaš 100ml vode, kako bi dobio ukusan saft.
Kao savršen prilog uz teletinu donosimo ti ideju za salatu od rukole i parmezana…
Sastojci:
- 2 pakovanja rukole
- Malo svježeg korijandera
- 1 kašičica svježe cijeđenog soka od limuna
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 kašičica aceto balsamico sirćeta
- 1 kašičica suve ljute paprike
- prstohvat bibera
- pola šolje parmezana
Priprema:
U velikoj činiji pomiješaj rukolu i korijander, te začini sokom od limuna, maslinovim uljem i balsamico sirćetom. Pospi paprikama, biberom i parmezanom i uživaj!