Teleća plećka

Teleća plećka, uz malo više truda, je jelo savršeno za svaku priliku…

Sastojci:

  • Teletina 2.5 kg
  • začini po želji
  • ulje
  • maslac 100 gr

Teletinu mariniraj sa obe strane, u ulju, soli, biberu i svim ostalim začinima koje si odabrao. Stavi ju u pekač, prekrij folijom koju ćeš probušiti na nekoliko mjesta i peci 45min na 220°C. Nakon toga stavi malo maslaca na meso i vrati u rernu, te peci dodatnih sat i po. 15min pred kraj možeš da dodaš 100ml vode, kako bi dobio ukusan saft.

Kao savršen prilog uz teletinu donosimo ti ideju za salatu od rukole i parmezana…

Sastojci:

  • 2 pakovanja rukole
  • Malo svježeg korijandera
  • 1 kašičica svježe cijeđenog soka od limuna
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašičica aceto balsamico sirćeta
  • 1 kašičica suve ljute paprike
  • prstohvat bibera
  • pola šolje parmezana

Priprema:

U velikoj činiji pomiješaj rukolu i korijander, te začini sokom od limuna, maslinovim uljem i balsamico sirćetom. Pospi paprikama, biberom i parmezanom i uživaj!