Vikend inspiracija za pripremu brancina - Crvena jabuka gastro market Marindvor
21118
post-template-default,single,single-post,postid-21118,single-format-standard,soho-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Vikend inspiracija za pripremu brancina

Ovaj vikend uživaj u ribljim specijalitetima! Donosimo ti inspiraciju za jednostavnu pripremu brancina…

Potrebno ti je:

  • 2 brancina
  • so
  • po ukusu šareni biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 3-4 čena bijelog luka
  • malo peršuna

 

Priprema:

Očišćenu ribu posoli izvana i iznutra. Stavi u tepsiju na papir za pečenje, prelij maslinovim uljem, dodaj još neke začine po želji. Peci na 200°C oko 30 minuta. Mi smo za prilog koristili samo krompir kuhan u slanoj vodi, a ti izaberi prilog po želji. 😊

Marinada – u sok od limuna dodaj isjeckan bijeli luk, peršunov list, malo posoli, ako voliš dodaj biber. Kada je riba pečena prelij lukom i limunom.

Otvori flašu omiljenog bijelog vina i uživaj! U našem slučaju to je bio Sauvignon Blanc Verdejo…