Vikend inspiracija za sočnu teleću šniclu sa punjenim šampinjonima
Vikend inspiracija za sočnu teleću šniclu sa punjenim šampinjonima!
Teleće šnicle smatraju se jednim od najcjenjenijih mesnih delikatesa, a sa punjenim šampinjonima nude pravu rapsodiju okusa. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.
Sastojci
3 teleće šnicle (450 g)
1 kašika vegete
50 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
Pola kašike naribanog muškatnog oraščića
200 ml slatkog vrhnja
1 kašika prezli
Priprema
Teleće šnicle lagano istucajte čekićem, pospite vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinovog ulja sa svake strane oko 10 minuta.
Šampinjone očistite i odvojite kapicu od peteljke. Peteljke narežite na manje komadiće, kratko ih propecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
Tom mješavinom napunite kapice, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, prezlom i zalijte slatkim vrhnjem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Teleće šnicle s punjenim šampinjonima poslužite sa pireom od krompira i zelenom salatom.
Prijatno! 😊