Vikend inspiracija za sočnu teleću šniclu sa punjenim šampinjonima

Vikend inspiracija za sočnu teleću šniclu sa punjenim šampinjonima!

Teleće šnicle smatraju se jednim od najcjenjenijih mesnih delikatesa, a sa punjenim šampinjonima nude pravu rapsodiju okusa. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleće šnicle (450 g)

1 kašika vegete

50 g maslaca

2 kašike maslinovog ulja

300 g većih šampinjona

100 g gorgonzole

Pola kašike naribanog muškatnog oraščića

200 ml slatkog vrhnja

1 kašika prezli

Priprema

Teleće šnicle lagano istucajte čekićem, pospite vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinovog ulja sa svake strane oko 10 minuta.

Šampinjone očistite i odvojite kapicu od peteljke. Peteljke narežite na manje komadiće, kratko ih propecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.

Tom mješavinom napunite kapice, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, prezlom i zalijte slatkim vrhnjem.

Pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje

Teleće šnicle s punjenim šampinjonima poslužite sa pireom od krompira i zelenom salatom.

Prijatno! 😊