Vino i steak – savršen par

Planirate večeru za posebnu priliku ili jednostavno želite da uživate u savršeno pečenom odresku a niste sigurni koje vino da odaberete? Donosimo vam 5 preporuka za crvena vina koja možete poslužiti uz njega, stvarajući nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Cabernet

Balansirani okus Caberneta se odlično slaže sa crvenim mesom, pa ukoliko se odlučite za njega sigurno nećete pogriješiti. Njegova kiselost uravnotežiće prirodnu masnoću mesa, stvarajući harmoničan sklad kojem se ne može odoljeti.

Zinfandel

Zinfandel je odličan izbor ako volite slatka vina. Zahvaljujući tome što nastaje od  sorte grožđa koja ima visok sadržaj šećera, potrebno ga je servirati uz odreske koji nisu pripremljeni uz slađe marinade ili glazuru od smeđeg šećera. Uparite ga sa pikantnim komadima mesa, jer će slatkoća doprinijeti ravnoteži začina i osvježiti vaše nepce između svakog zalogaja.

Malbec

Malbec je odvažno crveno vino, boje tamnog mastila i bogatog okusa punog tanina. Međutim, Malbec ne posjeduje drvenu ili hrastovu aromu, već više voćni profil, sa sočnim notama citrusa zbog čega se lijepo uparuje sa manje masnim odrescima poput bifteka. Ukoliko se odlučite da ga poslužite uz odreske poput filet mignona, vodite računa da može nadjačati okus mesa.

Shiraz

Ukoliko tražite crveno vino koje se lijepo slaže s odrescima koji imaju više masti, poput ribeye-a, Shiraz je savršen izbor. Ovaj odrezak često zahtijeva teže vino kako bi se uravnotežio intenzivniji okus mesa.

Vaše omiljeno

Nećete pogriješiti ako samo odaberete svoje omiljeno! Čak i ako se radi o vinu koje nije na ovoj listi, kao što je Merlot, Pinot Noir ili Sangiovese, znajte da se tajna istinskog uživanja krije u konstantnom otkrivanju vaših omiljenih kombinacija.