Bundevino ulje – kulinarsko zlato iz sjemenki
Bundevino ulje danas s pravom nosi status jednog od najcjenjenijih biljnih ulja u gastronomiji. Dobija se hladnim cijeđenjem...
Read MoreBundevino ulje danas s pravom nosi status jednog od najcjenjenijih biljnih ulja u gastronomiji. Dobija se hladnim cijeđenjem...
Read MoreToplo dimljeni riblji fileti imaju posebnu draž – miris dima i začina poput ruzmarina, lovora i bosiljka u...
Read MoreSastojci: 500 g lisnatog tijesta 450 g junećeg vrata isjeckanog na kockice 300 ml mesnog temeljca 75 g brašna 2 krompira 2 mrkve 2 kašike...
Read MoreSastojci: 300g tjestenine 1 luk 1 čeno bijelog luka Maslinovo ulje 1 konzerva tunjevine 250ml pasiranog paradajza So i biber Peršun, ruzmarin i bosiljak Malo parmezana Priprema Skuhajte tjesteninu...
Read MoreSastojci 600g krompira 230g pilećeg filea 200g šampinjona, narezanih na kriške 200ml vrhnja za kuhanje So i biber Ulje ⅔ glavica luka, sitno nasjeckana Malo brašna Vezica...
Read MoreSastojci: 250 g telećeg mesa đumbir u prahu 2 čena bijelog luka 1 kašika meda 100 ml soja sosa 1 kašika sirćeta 1 šolja basmati...
Read MoreViskočka pečenica je delikates koji se pravi po tradicionalnom receptu, od pažljivo biranog goveđeg mesa. Dimljenje na bukovom...
Read MoreSastojci: 150 g prženih mljevenih lješnjaka 150 g mljevenih napolitanki od lješnjaka 500 g mascarpone sira 500 ml vrhnja za šlag 70 g...
Read MoreSastojci: 600 g junetine 100 g parmezana 2 jaja 100 g pšeničnog brašna 100 g hljebnih mrvica 300 g riže 100 ml bijelog vina 30 ml...
Read MoreU školskim danima najvažnije je obezbijediti užinu koja se lako pakuje, brzo pojede i pruža dobru energiju tokom...
Read More